Tuesday 18 November 2014

Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci un tatuaj


1. Foloseste internetul ( google, facebook, pinterest, instagram, etc)  pentru a gasi cea mai potrivita idee de tatuaj, idee cu care te poti prezenta la tatuatorul dorit si pe baza careia acesta poate sa iti dezvolte un model propriu. Sunt foarte multi artisti tatuatori care folosesc internetul pentru a-si expune portofoliul si tatuajele cele mai bune, recent facute. Daca gasesti un artist a carui opera te atrage si nu stii ce iti doresti ca tatuaj, poti lua legatura cu el. Foarte multi artisti tatuatori au modele realizate ce abia asteapta sa le poata tatua. De asemenea, cititi comentariile clientilor - acestia scriu indiferent daca sunt multumiti sau nu.

2. Un tatuaj bun nu este ieftin asa cum un tatuaj ieftin nu este intotdeauna bine realizat. Pretul unui tatuaj depinde de marime, detalii, culori, zona corpului unde doresti sa fie realizat. Pretul poate pleca de la 100 de lei pentru un tatuaj mic si te poate ajunge la cateva mii de lei pentru un tatuaj mai mare si mai elaborat.
3. Viziteaza salonul inainte sa te tatuezi. Acesta trebuie sa arate impecabil de curat, personalul sa fie amabil si prietenos. Verifica daca salonul are autorizatie de functionare si zona de sterilizare. Dupa ce te-ai convins ca toate aceste conditii sunt indeplinite, poti discuta cu artistul tatuator despre detalii legate de pret, realizarea tatuajului si stabilirea unei programari. 

4. Un tatuaj bine facut vine in urma unei  comunicari bune. Nu fi timid. Cele mai bune idei de tatuaje vin dintr-o colaborare dintre artist si client. Spune-i artistului ce asteptari ai de la tatuaj, ce nu iti doresti sa schimbi la model si unde esti flexibil. Precum o coafura, daca nu vorbesti, poti primi ceva ce nu ai vrut, dar spre deosebire de coafura, tatuajul ramane permanent pe piele.

5. Daca doresti un tatuaj care contine un text, fii atent la eventualele greseli de scriere si de  gramatica. Nu te lasa furat de design si de imaginea lui in ansamblu. Fii atent la detalii. E posibil ca tu sau artistul sa faceti cateva modificari in timpul schitarii modelului si a realizarii sablonului, asa ca asigura-te ca verifici fiecare cuvant inainte de a-l aplica pe piele.

6. Tatuajele realizate pe maini si pe laba piciorului vor disparea cel mai repede. Pielea se regenereaza mult mai rapid in aceste zone deoarece sunt expuse cel mai mult,  asa ca tusul nu va ramane foarte mult . Gandeste-te bine la acest aspect inainte iti faci un tatuaj pe maini.

7. Cea mai dificila si dureroasa parte a corpului de tatuat este zona coastelor. Tatuajul in aceste zone necesita de multe ori pauze pentru artist si client deoarece este o zona foarte sensibila.

 8. Inainte unei sesiuni de tatuat, odihneste-te si  mananca bine. Vei avea nevoie de energie pentru a rezista durerii din timpul tatuarii si stai departe de alcool deoarece acesta subtiaza sangele si poate cauza o sangerare mai mare in timpul procesului de tatuat.
9.  Intepatura de la tatuaj nu are nicio legatura cu ceea ce simti cand ti se face o injectie. Daca iti este frica de ace, acest lucru te poate convinge sa nu iti faci un tatuaj. Dar daca iti imaginezi ca durerea ce o simti la tatuaj se aseamana cu cea pe care o simti cand asistenta iti ia sange, te inseli. Un ac de tatuaj nu intra in piele atat de adanc precum un ac de injectie, dar nici nu inseamna ca nu doare absolut deloc. Realistic vorbind, se simte precum o durere suportabila ce combina vibratiile masinii de tatuat cu o senzatie ca cineva iti zgarie usor pielea.  Pentru ca asta se intampla cu adevarat.

 
10. De cele mai multe ori, durerea se estompeaza dupa 10-15 minute. Adrenalina incepe sa alerge prin corp in acest timp si te va ajuta sa iti controlezi durerea. Cei mai multi artisti tatuatori lucreaza in sesiuni de 2 - 3 ore asa ca, daca ai un design mai mare, va trebui sa iti programezi o serie de intalniri la cel putin 2 saptamani distanta

11. In timp ce tatuajul se vindeca, pielea de pe locul tatuat se va simti precum o zgarietura  si zona va fi sensibila, simtindu-se ca o arsura solara.  Dupa cateva zile, va incepe sa se usuce putin si s-ar putea sa inceapa sa se cojeasca. Pot aparea si cateva coji dar e foarte important sa nu le rupi pentru ca risti ca tatuajul sa nu se vindece corect. Dupa doua saptamani  tot tatuajul ar trebui  sa fie complet vindecat daca l-ai mentinut curat, ingrijit si hidratat bine cu o crema speciala, fara parfum.

12. Nu ai voie sa stai cu tatuajul in apa timp de 2 saptamani, pana cand acesta este complet vindecat si va trebui sa eviti si soarele. In tot acest timp, rezuma-te la dus si stai departe de cada, piscine, lacuri sau alte surse de genul, unde te poti infecta.  Ai grija si la sala de fitness, bine ar fi sa faci o pauza, pentru a evita orice posibila sursa de contaminare. Apoi, dupa ce tatuajul este vindecat, va trebui ca atunci cand stai la soare, sa folosesti intotdeauna crema cu protectie solara cu factor mai ridicat pentru a preveni decolorarea tatuajului.

 13. Indepartarea cu laser doare mult mai rau decat orice fel de tatuaj. Pielea ramane cicatrizata ca in urma unei arsuri iar tatuajul nu va disparea complet. Daca nu te poti decide daca doresti sau nu un tatuaj, atunci mai asteapta. Poti oricand sa iti faci unul in viitor. Bineinteles ca mai exista varianta de acoperire cu un alt design, dar nu ai nicio garantie ca noul tatuaj va acoperi zona si va arata bine in timp.
14. Artistul tatuator iti va face tatuajul sa tina pentru tot restul vietii. Daca o portiune nu s-a vindecat bine sau apar ceva decolorari in timp si doresti sa refaci zona, fa o vizita artistului ce te-a tatuat. Va fi mai mult decat fericit sa isi revada opera si sa refaca orice imperfectiune.


3 comments:

  1. Puteti gasi scaune pentru tatuat care sa fie confortabile, macar asa te doare confortabil :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da chiar ar fi ok daca ar fi altcumva scaunele din saloanele de tatuaje.

      Delete