Monday 24 November 2014

Cateva lucruri pe care artistul tatuator ar vrea sa le stii

Daca doresti sa vii insotit de un prieten este ok dar nu e nevoie sa apari cu toata gasca de prieteni. Poate te simti intimidat sa intri singur intr-un salon de tatuaje, asa ca vino cu cineva apropiat.  O gasca de prieteni ce vorbesc si rad zgomotos, nu au rabdare si deranjeaza pe toata lumea, nu are ce cauta intr-un asemenea loc . Un prieten ce te asteapta in sala de asteptare este mai mult decat suficient.


 Este imposibil sa ti se tatueze o lucrare mare pe spate sau un tatuaj tip maneca intr-o jumatate de ora. Aparent este un lucru destul de comun ca oamenii sa intre in saloane de tatuaj fara sa isi faca o programare in prealabil si sa doreasca nu doar sa isi faca tatuaje mari, dar sa fie realizate si intr-un timp foarte scurt. Lucrarile mai ample necesita sesiuni multiple programate intr-o perioada mai lunga de timp pentru a permite vindecarea lor.


Incearca sa stai cat mai relaxat si calm in timpul procesului de tatuare. Ramai nemiscat si daca simti ca te ia cu lesin, vorbeste cu artistul. Acesta se va opri si iti va da timp sa iti revii. Emotiile precum si scaderea glicemiei pot duce la acest lucru. Nu e o rusine sa spui ca nu iti este bine.


Vino cu cel putin o idee de tatuaj. De aici tema poate fi dezvoltata si impreuna cu artistul, se poate realiza un model ce satisface ambele tabere. Nu poti dezvolta un design daca nu ai absolut nicio idee de ce iti doresti ca viitor tatuaj.
Daca vrei ceva iesit din comun ca tatuaj, go for it! Un artist tatuator nu te judeca, nu iti cere explicatii si nu refuza sa iti faca un tatuaj daca tu ti-l doresti cu adevarat. Te poate sfatui si indruma dar o va face doar ca tatuajul sa arate bine, avand in vedere ca il vei avea toata viata pe piele. Un client multumit merita tot efortul sau. 


Mananca bine inainte si fa un dus. Mancarea iti va mentine glicemia la un nivel normal si te va tine departe de ameteli si lesin. Cat despre dus, vei sta destul de aproape de artistul tatuator intr-un spatiu limitat sau poate chiar va trebui sa ai cateva parti ale corpului expuse pentru tatuaj o anumita perioada de timp. 
 Nu veni la salon cu copii mici fara supraveghere. Tu vei fi ocupat cu tatuajul iar ei vor alerga liberi prin salon, atingand si deranjand lucruri, ceea ce este neplacut atat pentru tine cat si pentru angajatii salonului. Cel mai bine este sa ii lasi acasa, in grija unei persoane responsabile. 

 Nu iti supraestima cunostintele in materie de tatuaje deoarece ai vizionat un documentar tv din domeniu. Aceste emisiuni fac parte din categoria de divertisment si nu intotdeauna reflecta realitatea. 

Ai incredere in artistul tatuator daca acesta iti spune ca ceva nu se potriveste, nu se integreaza sau trebuie modificat. Avand in spate ani de experienta si o clientela fidela, cu siguranta merita sa le asculti sfatul si sa ii lasi sa controleze situatia. Daca ceva nu iti place legat de model sau amplasarea lui pe corp atunci spune-le. Il vei purta pe tine tot restul vietii, asa ca nu iti tine ingrijorarile si nemultumirile doar pentru tine. 

Ceea ce arata bine pe hartie nu arata intotdeauna la fel de bine pe piele. Organismul este viu, in permanenta miscare si schimbare iar pielea nu este precum o bucata de hartie. 

Nu iti face un tatuaj doar pentru ca este la moda. Tatuajul tau este personal si o parte din tine asa ca stai departe de tendintele de pe internet. Nu iti tatua ce are toata lumea. Fa-ti tatuajul tau, unic.


1 comment:

  1. Buna miam facut tatuaj de 2 zile,iar tipa care la facut a zis sa nu il ud deloc,dar cum il curat?ms

    ReplyDelete