Wednesday 24 June 2015

Teme, stiluri si moduri de realizare a tatuajelor ( part I )

Abstract
Reprezinta un stil artistic modern si, de obicei, nu are un anumit tip de contur. Merge departe de reprezentarile traditionale ale animalelor, oamenilor si a lumii din jurul nostru prin reproduceri nonfigurative, conceptuale si diferite.


Asiatic/Oriental/Yakuza
Tatuajele tematice japoneze folosesc frecvent elemente precum pestele Koi, flori de cires, Budda, lotus, dragoni, samurai sau gheise. Multe dintre acestea sunt folosite in combinatii personalizate pentru a reda o poveste si pentru a crea o opera de arta ce va acoperi tot corpul. Intreaga lucrare este planificata din timp, inainte de a incepe sa fie tatuata pe oricare dintre partile corpului. Elementele din cadrul acesteia sunt evidentiate si separate prin contrastul de culori si linii de contur. Ca stil de desen, imaginile nu au mult volum si tind sa fie plate, precum un imprimeu pe o bucata de panza.


Biomecanic 
Este un stil de tatuaje ce  combina parti din corpul omenesc cu elemente mecanice sau mecanizate.  Imaginile reprezinta parti interioare sau exterioare din organism ce ar putea apartine unui robot ( oase si incheieturi sunt inlocuite cu pistoane mecanice si motoare dar sunt impletite cu muschi si tendoane, totul tinand de o lume a SF-ului). Stilul biomecanic a devenit popular in 1979 cand artistul HR Ginger a creat fiintele extraterestre din filmul Alien, din acelasi an. 


Religios
Legatura intre religie si tatuaje s-a realizat din vremuri vechi la egipteni. Ei isi tatuau rudele moarte ca acestia sa aiba cateva informatii legate de familiile lor cand treceau pe lumea cealalta. Tot in timpuri stravechi, crestinii au inceput sa isi tatueze o cruce pe incheietura mainii ca semn de identificare si devotament crestinesc. Cele mai intalnite imagini in tatuajele religioase crestine sunt legate de evenimente din viata lui Isus: cu  fecioara Maria, rastignirea lui, dar si cu ingeri, porumbei si sfinti, citate din biblie. Crucea este un element des intalnit in aceste tatuaje. Majoritatea sunt lucrari dramatice realizate in alb-negru. 
In aceasta categorie sunt si tatuajele in care apare reprezentat Budda, Shiva, elemente din islamism si hinduism.


Watercolour ( acuarela)
Unele din cele mai inventive si creative tatuaje realizate in prezent sunt inspirate din arta picturilor in acuarela. Aceste tatuaje arata ca niste picturi completate cu stropi de culoare, pete,  urme de pensula precum si alte semne distictive ale tehnicii picturale in acuarela realizate pe piele. Culoriile folosite pot fi intense sau monocromatice, paleta de culori poate fi restransa sau larga ; cu putina creativitate, orice imagine se poate transforma intr-un tatuaj realizat prin aceasta tehnica.
Multumita unicitatii lor si creativitatii stilului, aceste tatuaje au castigat multa popularitate in ultimii ani.

Wednesday 17 June 2015