Tuesday 23 December 2014

Sarbatori fericite!




Echipa Kronstadt Ink va ureaza sarbatori fericite!

Friday 5 December 2014

Tatuaje - stiluri de baza de-a lungul timpului

Old School (American Traditional) 
Populare inca din anii 1800, cele mai multe cu tematica nautica, tatuajele old school sunt imagini colorate, simple si fara prea multe detalii, adesea avand un contur bine definit cu negru sau albastru. Marinarii isi tatuau portretele iubitelor lasate acasa pentru a-si alina dorul, precum si alte insemne pentru a combate capriciile marilor, fiind de felul lor foarte superstitiosi.
Cel care a intemeiat stilul Old School este Sailor Jerry (nascut Norman Keith Collins) care a fost tatuator si marinar toata viata lui.
Imaginile reprezinta sirene, ancore, pin-up, panglici si randunici, culorile folosite fiind intense si relativ limitate ca numar (culori primare: rosu, galben, verde si albastru). Tatuajele pot avea umbre sau nu, pentru a le conferi putin volum, dupa caz. Sunt des intalnite si motive militare dar si elemente precum cranii, trandafiri, briose, inimi, vulturi, etc.


 Neo Traditional
Sunt tatuaje traditionale (old school) cu elemente noi adaugate la modelul clasic, o adaptare a imaginilor vechi in stilul modern. Acesta a inceput sa ia amploare din anii 1980 si se refera un un stil de tatuaj care este conturat si luminos, cu teme din viata contemporana sau  din domeniul fantastic. Este diferit de stilul old school in sensul ca acesta contine treceri si umbre mai elaborate si o paleta de culori mult mai extinsa. 


New school 
Merge departe de traditionalism prin modele si idei personalizate: o combinatie de stiluri grafitti si hip hop, personaje caricaturizate, stilizate sau transformate catre un aspect ireal, culori vii si imagini cu volum si profunzime. Cu toate acestea, regasim in tatuajele new school motive asiatice, old school sau traditionale ( arta populara) dar realizate in alta maniera.
Acest stil se aseamana cu cel old school doar prin faptul ca ambele folosesc un contur bine definit a elementelor din cadrul lucrarii. In contrast cu paleta restransa a culorilor folosite in old school, acest stil foloseste o gama larga de culori puternice, poate chiar exagerate. Tatuajele new school nu sunt realistice in privinta detaliilor subiectului ce duc de cele mai multe ori catre stilurile de desen grafiti si desene animate. Temele abordate nu se limiteaza la subiectele traditionale ( inimi si vulturi, etc) ci merg si catre fantastic, personaje din povesti, portrete, permitand o personalizare si transformare a acestora mult mai extinsa si variata. 
De cele mai multe ori, tatuajele new school sunt confundate cu cele neo traditionale. Singurul lucru care trebuie sa vi-l amintiti este ca tatuajele new school sunt mai amuzante, distorsionate si duse catre o reprezentare animata a personajului, uneori chiar exagerata prin proportii si culori.
Prin folosirea a noi tehnici, echipament modern si accesorii ce sunt in continua crestere si dezvoltare, stilul new school devine din ce in ce mai influent in lumea tatuajelor.


 

Realistic 
Este un stil ce reprezinta cat mai fidel si detaliat imagini din viata reala pornind de la portrete ( oameni, animale)  pana la peisaje din natura, diverse scene si simboluri, realizate alb negru sau color. Sunt foarte apreciate si cautate de catre cei dornici de a avea un tatuaj. Daca detaliile sunt foarte fine, se recomanda sa tineti tatuajul departe de soare ( de preferat pentru tot restul vietii) , ca acesta sa nu amestece tusul in piele si sa pierdeti din finetea lucrarii. 

Imaginile au fost preluate de pe Google si nu apartin salonului.

Thursday 4 December 2014